divendres, 12 de novembre del 2010

ELS PRIMERS A CONÈIXER EL VI


L´Empordà , i concretament Empúries, va ser de les primeres zones de la península a conèixer la cultura del vi. La vinya va arribar al segle VI aC els vins d´Emporiae i de la Tarraconense són ja coneguts ja tan en mercats interiors com a províncies de l´ imperi romà.
A l´edat mitjana les vinyes anaren creixent sote el domini d´abadies i monestirs. els vins elaborats per aquesta regió s´anaren popularitzan i foren esmentats per diferents intel·lectuals vinguts de França i Anglaterra.
A partir del segle XIX va aparèixer la plaga fil·loixera en una vinya a Rabós d´Empordà va arruïnar tota la prospera viticultura Empordanesa. Després els empelts de la vinya americana van portar a reprendre l´activitat. Mai més no s´ha recuperat l´extanció de terreny i es conrearen menys terres abans de la fil·loxera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada