divendres, 15 d’octubre del 2010

Alzheimer


L’Alzheimer és la demència més comuna. És incurable, degenerativa i terminal. Va ser descrita per primer cop pel psiquiatra i neuròleg alemany Alois Alzheimer durant l’any 1906, per la qual cosa se li va donar el seu nom.En general es diagnostica en persones majors de 65 anys o també hi ha casos que pot aprereixa abans.
La causa d’aquesta malaltia és diferent per a cada cas, hi ha força símptomes comuns.En aquestes primeres etapes, el símptoma més comú que es detecta és la pèrdua de memòria, així com la dificultat per recordar coses apreses recentment.
A mesura que la malaltia avança, apareixen símptomes com la confusió, la irritabilitat i l’agressivitat, canvis d’humor, pèrdua de memòria a llarg termini i de sensibilitat. Gradualment, també es perden les funcions corporals, tendint finalment cap a la mort.
La malaltia de l’Alzheimer no té cura. Tot i així, hi ha tractaments disponibles que ofereixen beneficis simptomàtics relativament petits però que romanen pal·liatius per naturalesa. Els tractaments actuals es poden classificar en farmacèutics, psicològics i cuidadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada